پایه ششم ابتداییدرسیمطالعات اجتماعی ششم

درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی | خرمشهر در دامان میهن | درس و مدرسه (مومکا)

درس و مدرسه ( مومکا ) – متن کتاب درسی و سوالات متن درس و امتحانی و آموزش کامل و پاسخ فعالیت ها و گام به گام درس بیست و چهارم کتاب مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی تحت عنوان خرمشهر در دامان میهن در زیر آورده شده است. امید است که از آن بهره گرفته و استفاده لازم را ببرید.

درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی خرمشهر در دامان میهن (متن و توضیح درس)

آزادسازی خرّمشهر

در جبهه‌ها، رزمندگان اسلام (ارتش، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج) به دعا و راز و نیاز با خدا مشغول بودند و سخت می‌جنگیدند. آنها آماده‌ی هرگونه فداکاری بودند. در سخت‌ترین شرایط به هم کمک می‌کردند و با یکدیگر مهربان بودند و به هم روحیه و امیدواری می‌دادند.

صدام پس از اشغال خرّمشهر ده‌ها تانک و ابزار جنگی و چندین لشکر را در مناطق اطراف شهر مستقر کرده بود و می‌خواست شهرهای دیگر خوزستان را تصرف کند و به حملات خود به شهرهای دیگر هم ادامه می‌داد.

در این زمان ارتش و سپاه با پشتیبانی مردم تقویت شدند. نیروهای مردمی که به آنها بسیج می‌گفتند به یاری ارتش و سپاه آمدند. فرماندهان، نقشه‌ای را برای آزادسازی خرّمشهر طرّاحی کردند.

سرانجام رزمندگان اسلام با همکاری خلبانان شجاع نیروی هوایی ارتش در عملیات بیت‌المقدّس توانستند نیروی دشمن را در هم بشکنند. در آخرین مرحله، ارتش صدام با تلفات زیاد و شکست بزرگی روبه‌رو شد. رزمندگان ایرانی درحالی که از شوق گریه می‌کردند، برخاک خرّمشهر قدم گذاشتند و خود را به مسجد جامع رساندند؛ بدین ترتیب در سوم خردادماه ١٣۶١ از چنگال دشمن آزاد شد.

پس از آزادی خرّمشهر چه شد؟

پس از آزادی خرّمشهر حکومت صدام سعی کرد با گرفتن کمک‌های مالی و اسلحه از کشورهای قدرتمند قوای خود را تقویت کند و همچنان به هجوم خود ادامه بدهد. رزمندگان شجاع میهن ما در عملیات‌های متعدّد، بخش‌های دیگری از مناطق اشغال شده‌ی کشورمان را از دشمن بازپس گرفتند و آنگاه در سال ١٣۶٧ ایران آمادگی خود را برای پذیرش قطعنامه‌ی صلح اعلام کرد و جنگ هشت ساله به پایان رسید.

در هشت سال دفاع مقدس مردم ایران اجازه ندادند حتّی یک وجب از خاک میهن در اشغال تجاوزگران باقی بماند.

در مقابل هجوم دشمن به کشور ما، همه‌ی ملّت ایران از اقوام و گروه‌های مختلف، زن و مرد و پیر و جوان ایستادگی و از میهن دفاع کردند. آن عدّه از مردم هم که نمی‌توانستند در جبهه‌های جنگ شرکت کنند با روش‌های دیگر به رزمندگان کمک می‌کردند.

برای بازپس گرفتن مناطق اشغال شده‌ی ایران هزاران نفر از مردم شجاع کشور ما شهید شدند و خانواده‌ها مشکلات زیادی را تحمّل کردند تا استقلال میهن اسلامی حفظ شود.

درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی خرمشهر در دامان میهن (پاسخ فعالیت ها)

گام به گام مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی

پاسخ فعالیت های درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم – خرمشهر در دامان میهن


پاسخ فعّالیت ۱ درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم (صفحه‌ی ۱۲۰ کتاب درسی)


برای بزرگداشت و شادی روح همه ی شهدای دفاع مقدس در کلاس فاتحه بخوانید.

فاتحه‌خوانی اصطلاحی است که به عمل خواندن قرآن یا دعایی خیر برای روح مرده گفته می‌شود. این کار ممکن است در مجلس سوگواری، زیارت مرده یا هر جایی دیگر صورت بگیرد.

فاتحه خوانی معمولاً” با خواندن سوره حمد و یکی دیگر از سوره های قرآن که معمولا سوره توحید (اخلاص) است صورت می گیرد اما خواندن سوره‌های دیگر از قرآن نیز اشکالی ندارد. معمولا پس از خواندن سوره حمد و دیگر سوره ها صلوات ختم می کنند.

در برخی فرهنگ‌ها برخی برای مرده یا مردگان خود به منظور این که دیگران برای آنان فاتحه بخوانند، خیرات می‌کنند، بدین صورت که با توزیع شیرینی، میوه، خرما، حلوا و نظایر آن از دیگران تقاضای خواندن فاتحه می‌نمایند. این عمل ممکن است در هر زمانی و در هر مکانی برگزار شود اما بیشتر در روز پنج شنبه (شب جمعه) و عموماً در قبرستان‌ها انجام شود.

سوره حمد - درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی - خرمشهر در دامان میهن - درس و مدرسه - مومکا - darsomadrese.com سوره توحید - اخلاص - درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی - خرمشهر در دامان میهن - درس و مدرسه - مومکا - darsomadrese.com


پاسخ فعّالیت ۲ درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم (صفحه‌ی ۱۲۰ کتاب درسی)


به طور گروهی یکی از تحقیق های زیر را انتخاب کنید و انجام دهید:

الف) درباره ی زندگی یکی از شهدای جنگ تحمیلی شهر، روستا یا محلّه ی خود تحقیق کنید و نتیجه را به کلاس بیاورید.

پاسخ این سوال به محل زندگی شما بستگی دارد، اما ما دو نمونه از زندگی نامه شهدا را که در درس پانزدهم هدیه های آسمان پایه ششم نیز به آن اشاره شده اس را در زیر قرار داده ایم:

شهید سید منصور بیاتیان

شهید «سید منصور بیاتیان» در سال ۱۳۲۷ در روستای دار غیاث در بخش خسروآباد شهرستان شهرستان بیجار متولد شد، در سال ۱۳۳۴ به مدرسه رفت و تا پایان سال چهارم مقطع ابتدایی درس خواند.  در سال های نوجوانی پدر بزرگوار خود را از دست داد و سرپرستی خانواده را به عهده گرفت به همین علت نتوانست ادامه تحصیل دهد، چند سال بعد ازدواج کرد که ثمره آن پیوند دو فرزند پسر و یک فرزند دختر است.

در سال ۱۳۴۷ به خدمت سربازی رفت وقتی که نهضت اسلامی حضرت امام (ره ) اوج گرفت او به حامیان آن نهضت پیوست و ضمن شرکت در فعالیت های سیاسی، علیه رژیم منفور پهلوی به آگاه سازی مردم پرداخت.

پس از آنکه این نهضت بزرگ به پیروزی رسید به عضویت کمیته انقلاب اسلامی شهرستان بیجار در آمد، در سال ۱۳۵۸ با همکاری چند نفر از برادران دیگر، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در آن شهرستان بنیان نهاد و خود نیز به جمع نیروهای آن پیوست.

بعد از مدتی فرمانده عملیات سپاه بیجار شد، در سال ۱۳۶۱ به سپاه سردشت رفت و چند ماه در آنجا منشا خدمات ارزشمندی شد، بعد از آن فرماندهی اطلاعات و عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان سقز را پذیرفت و نزدیک به سه سال در آن سمت به فعالیت پرداخت.

در تاریخ چهار شهریور سال ۶۳ در درگیری با نیروهای ضد انقلاب در روستای (آیچی) سقز از ناحیه سینه مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید، از شهید بیاتیان یک نسخه وصیتنامه به جا مانده است. مزار مطهر شهید در گلزار شهدای شهرستان بیجار است.

شهید محمود امان اللهی

محمود امان‌اللهی (۱۳۳۹ بیجار، کردستان – ۱۳۷۹ بیجار) از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنگ ایران و عراق و رابط بین سپاه و ارتش بود. وی در روستای جعفرآباد از توابع شهرستان بیجار به دنیا آمد. در سال ۱۳۵۶ پس از اخذ دیپلم در رشته علوم تجربی به دانشکده افسری در تهران رفت. در اوایل انقلاب اسلامی با خبر کشته شدن پدراش راهی شهرستان بیجار شد.

محمود امان‌اللهی در زمان جنگ به عنوان رابط ارتش و سپاه خدمت می‌کرد و رابط بین موسی نامجو و جهان آرا بوده‌است. وی قبل از آن از جانب دانشگاه افسری امام علی به سپاه کردستان مأموریت پیدا کرده بوده‌است و مسولیت سپاه و پیشمرگان را بر عهده داشته‌است. وی در دوران جنگ ایران و عراق بارها زخمی شد. وی به عنوان داوطلب از طرف موسی نامجو به همراه ۲۷۰ تن از دانشجویان دانشگاه افسری راهی اهواز شده و در مناطق آبادان و اهواز نیز حضور داشته‌است.

وی بارها اسیر شده‌است. نخستین بار در سال ۱۳۵۹ پس از زخمی شدن در خرمشهر به اسارت درآمده است. وی در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۶۰ طی مبادله اسرای ایران و عراق آزاد شدند. پس از این تاریخ با تمدید مأموریت وی در ناحیه سردشت و کردستان دوباره مأموریت یافت. وی از طرف صیاد شیرازی به عنوان فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء منصوب شد.

وی علاوه بر شرکت در نبردهای اهواز و آبادان، در عملیات ظفر ۱ ،۲ و ۳، و کربلای ۱٬۲٬۳ نیز حضور داشت.

سرانجام در سال ۱۳۷۹ به دنبال شدت گرفتن جراحات وارد شده در بیمارستان‌های کردستان و شریعتی تهران بستری شد و پیکرش در زادگاهش به خاک سپرده شد. وی اعضای بدن اش را در هنگام مرگ هدیه کرد.

ب) درباره ی شهید بهنام محمدی که هنگام هجوم نیروهای عراقی به خرمشهر با آنها جنگید، تحقیق کنید. شما میتوانید با کمک معلّم از مجموعه کتابهایی که در این باره برای کودکان و نوجوانان نوشته شده است یا پایگاه اینترنتی شبکه ی رشد، دانشنامه ی رشد استفاده کنید.

تحقیق در مورد زندگی نامه شهید بهنام محمدی 

نام و نام خانوادگی : بهنام محمدی (بهنام محمدی راد)

متولد : ۱۲ بهمن ۱۳۴۵

شهادت : ۲۸ مهر ۱۳۵۹

بهنام در منزل پدر بزرگش در خرمشهر به‌ دنیا آمد. ریزه بود و استخوانی اما فرز چابک بازیگوش و سرزبان دار. 

شهریور ۱۳۵۹ شایعه حمله عراقی ها به خرمشهر قوت گرفته بود. خیلی ها داشتند شهر را ترک می کردند. کسی باور نمی کرد که خرمشهر به دست عراقی ها بیفتد. اما جنگ واقعاً شروع شده بود. بهنام که فقط ۱۳ سال سن داشت، تصمیم گرفت بماند. او مردانه ایستاد. هم می جنگید هم به مردم کمک می کرد. بمباران که می شد می دوید و به مجروحین می رسید. او با همان جسم کوچک اما روح بزرگ و دل دریایی‌اش به قلب دشمن می‌زد و با وجود مخالفت فرماندهان، خود را به صف اول نبرد می‌رساند تا از شهر و دیار خود دفاع کند. بهنام چندین بار نیز به اسارت دشمن درآمد؛ اما هر بار با توسل به شیوه‌ای از دست آنان می گریخت.

برای فریب عراقی ها می زد زیر گریه و می گفت: “من دنبال مامانم می گردم گمش کردم” او با بهره گیری از توان و جسارت خود توانست اطلاعات ارزشمندی از موقعیت دشمن را به دست آورده و در اختیار فرماندهان جنگ قرار دهد.

عراقی ها که فکر نمی کردند این نوجوان ۱۳ ساله قصد شناسایی مواضع، تجهیزات و نفرات آنها را دارد، رهایش می کردند. یک بار که رفته بود شناسایی، عراقی ها گیرش انداختند و چند تا سیلی آبدار به او زدند جای دست سنگین مامور عراقی روی صورت بهنام مانده بود. وقتی برگشت دستش را روی سرخی صورتش گرفته بود. هیچ چیز نمی گفت فقط به بچه ها اشاره کرد. عراقی ها کجا هستند و بچه ها راه می افتادند. این شیر بچه شجاع و پرتلاش بختیاری در رساندن مهمات به رزمندگان اسلام بسیار تلاش می کرد. گاه آنقدر نارنجک و فشنگ به بند حمایل خود آویزان می‌کرد که به سختی می توانست راه برود. علاقه عجیبی به امام خمینی (ره) داشت. به گونه ای که اینگونه سفارش کرده بود: از بچه‌ها می‌خواهم که نگذارند امام تنها بماند و خدای ناکرده احساس تنهایی بکند.

بهنام محمدی نوجوان ۱۳-۱۲ ساله‌ای بود که در تمام روزهای مقاومت از ۳۱ شهریور تا ۲۸ مهر ۵۹ در خرمشهر ماند.

نحوه شهادت بهنام محمدی

با تشدید جنگ و تنگ ترشدن حلقه محاصره خرمشهر، خمپاره ها امان شهر را بریده بودند. درگیری در خیابان آرش شدت گرفته بود.  مثل همیشه بهنام سر رسید اما نارحتی بچه ها دیگر تاثیری نداشت. او کار خودش را می کرد. کنار مدرسه امیر معزی (شهید آلبو غبیش) اوضاع خیلی سخت شده بود. ناگهان بچه ها متوجه شدند که بهنام گوشه ای افتاده است و از سر و سینه اش خون می جوشید. پیراهن آبی و چهار خونه بهنام غرق خون شده بود و چند روز قبل از سقوط خرمشهر شیر بچه دلاور خوزستانی بالاخره در ۱۳۵۹/۷/۲۸ پر کشید.

این کبوتر خونین بال در قطعه شهدای کلگه شهرستان مسجد سلیمان، شهر آبا و اجدادش مدفون است. در سال ۱۳۸۹ طی یک مراسم باشکوه و با شرکت مسئولان و مدیران استان خوزستان و هزاران نفر از اهالی شریف شهرستان مسجد سلیمان ، مزار مطهر این شهید بزرگ به قطعه شهدای گمنام در ورودی شهر مسجد سلیمان انتقال یافت.

وصیت‌نامه شهید بهنام محمدی

بسم الله الرحمن الرحیم

من نمی‌دانم چه بگویم. من و دوستانم در خرمشهر می‌جنگیم و به ما خیانت می‌شود. من می‌خواهم وصیت کنم، هر لحظه در انتظار شهادت هستم. پیام من به پدر و مادرها این است که بچه‌های خود را لوس و ننر بار نیاورید از بچه‌ها می‌خواهم امام را تنها نگذارند و خدا را فراموش نکنند و به خدا توکل کنند. پدر و مادرها فرزندان خود را اهل مبارزه و جهاد در راه خدا بار بیاورید.

وصیت نامه شهید بهنام محمدی  - درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی - خرمشهر در دامان میهن - درس و مدرسه - مومکا - darsomadrese.com


پاسخ فعّالیت ۳ درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم (صفحه‌ی ۱۲۲ کتاب درسی)


چرا امام خمینی پس از فتح خرمشهر به دست رزمندگان اسلام فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد.جمله معروف امام خمینی در مورد آزادسازی خرمشهر - درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی - خرمشهر در دامان میهن - درس و مدرسه - مومکا - darsomadrese.comزیرا رزمندگان در شهر خرمشهر، فقط برای خدا و با نام و یاد او می‌جنگیدند و اگر لطف و توجه خدا نبود آنها موفق نمی‌شدند. چرا که کار بزرگی که ما باورمان نمی‌شد انجام شد و خرّمشهر از چنگال دشمن آزاد شد.


پاسخ فعّالیت ۴ درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم (صفحه‌ی ۱۲۲ کتاب درسی)


اگر شما در زمان جنگ تحمیلی به دنیا آمده بودید و با حمله ی دشمن به خاک ایران روبه رو می شدید، چه کارهایی می کردید؟

من هم پا به پای همه‌ی رزمندگان، نوجوانان، زنان و مردان، به دفاع از خاک کشورم می‌پرداختم و اجازه نمی‌دادم دشمن حتی یک وجب از خاک ایران را اشغال کند.


پاسخ فعّالیت ۵ درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم (صفحه‌ی ۱۲۲ کتاب درسی)


کاربرگه ی شماره ی ۲۸ (خط زمان دفاع مقدس) را کامل کنید.پاسخ کاربرگه ی 28 بیست و هشت - درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی - خرمشهر در دامان میهن - درس و مدرسه - مومکا - darsomadrese.com

برای مشاهده پاسخ این سوال و همچنین سایرکاربرگه ها می توانید به صفحه حل کاربرگه ها مراجعه کنید ⇐ ورود به صفحه


پاسخ فعّالیت ۶ درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم (صفحه‌ی ۱۲۲ کتاب درسی)


از عکس های (۱) و (۲) صفحه ی ۱۲۱ چه می فهمید؟

کمک های مردمی در مورد آزادسازی خرمشهر - درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی - خرمشهر در دامان میهن - درس و مدرسه - مومکا - darsomadrese.com

فهمیدم که در زمان جنگ هر کسی چه پیر چه جوان، چه مرد چه زن، چه دختر چه پسر، با توجه به مهارت ها و توانایی هایشان و همچنین در حد توان خویش از نظر مادی و معنوی با عشق و علاقه کمک های نقدی و غیرنقدی خود را به میدان جنگ با دشمن می فرستادند تا ثابت کنند که با جان و دل در کنار رزمندگانشان هستند. مثلا بانوانی که خیاطی بلد بودند برای رزمندگان لباس می‌دوختند، یا نوجوانان قلک‌های خود را اهدا می‌کردند.

درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی خرمشهر در دامان میهن (سوالات متن درس)

سوالات درس به درس مطالعات اجتماعی ششم

سوالات متن درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی – خرمشهر در دامان میهن


۱- صدام پس از اشغال خرمشهر چه کرد ؟

ده ها تانک و ابزار جنگی و چندین لشک را را در مناطق اطراف شهر مستقر کرده بود و می خواست شهرهای دیگر خوزستان را تصرّف کند و به حملات خود به شهرهای دیگر هم ادامه می داد.

۲- رزمندگان اسلام در جبهه ها چگونه بودند ؟

رزمندگان اسلام به دعا و راز و نیاز با خدا مشغول بودند. سخت می جنگیدند. آن ها آماده ی هر گونه فداکاری بودند. در سخت ترین شرایط به هم کمک می کردند و با یکدیگر مهربان بودند و به هم روحیّه و امیدواری می دادند.

۳- خرمشهر چگونه آزاد شد؟

فرماندهان نقشه ای را برای آزاد سازی خرمشهر طرّاحی می کردند. سر انجام رزمندگان اسلام ( ارتش، سپاه پاسداران و بسیج) با همکاری خلبانان شجاع نیروی هوایی در طی سه مرحله عملیات بیت المقدس توانستند نیروی دشمن را در هم بشکنند. در آخرین مرحله ارتش صدام را با شکست بزرگی روبرو کردند و قدم بر خاک خرمشهر گذاشتند.

۴- خرمشهر در چه تاریخی از چنگال دشمن آزاد شد ؟

سوم خرداد ماه ۱۳۶۱

۵- امام خمینی (ره) پس از آزادی خرمشهر به دست رزمندگان اسلام چه فرمودند ؟

فرمودند : خرمشهر را خدا آزاد کرد.

۶- با اعلام خبر آزادی خرمشهر مردم ایران چه کردند ؟

مردم سراسر ایران با شنیدن این خبر به خیابان ها آمدند. به شادمانی پرداختند خیابان ها پر از جمعیّتی بود که اشک شوق بر چشم داشتند.

۷- پس از آزادی خرمشهر چه شد ؟

پس از آزادی خرمشهر حکومت صدام سعی کرد با گرفتن کمک های مالی و اسلحه از کشورهای قدرتمند قوای خود را تقویت کند و همچنان به هجوم خود ادامه بدهد. رزمندگان شجاع نیز در عملیات متعدّد بخش های دیگری از مناطق اشغال شده را از دشمن باز پس گرفتند.

۸- جنگ تحمیلی هشت ساله چگونه به پایان رسید ؟

در سال ۱۳۶۷ ایران آمادگی خود را برای پذیرش قطعنامه ی صلح اعلام کرد و جنگ هشت ساله به پایان رسید.

۹- یکی از شهدای نوجوان خرمشهر را نام ببرید.

شهید بهنام محمّدی

۱۰- در مقابل هجوم دشمن به کشور ما کدام گروه های ایرانی از میهن دفاع کردند ؟

همه ی ملّت ایران از اقوام و گروه های مختلف ، زن و مرد و پیر و جوان در کنار یکدیگر ایستادگی و از میهن دفاع کردند و جنگیدند . عدّه ای هم که نمی توانستند با روش های دیگر به جبهه ها کمک کردند.

۱۱- برای حفظ استقلال میهن و باز پس گیری مناطق اشغال شده ، مردم ایران چه کردند؟

هزار نفر از جوانان کشور ما شهید شدند و خانواده ها مشکلات زیادی را تحمّل کردند.

۱۲- ارتش و سپاه چگونه تقویت شدند و به این نیرو ها چه می گفتند؟

ارتش و سپاه با پشتیبانی مردم تقویّت شدند. نیروهای مردمی که به آ نها بسیج می گفتند، به یاری ارتش و سپاه آمدند.

۱۳- در جنگ تحمیلی ملت ایران چگونه از میهن خود دفاع کردند؟

در مقابل هجوم دشمن به کشور ما، همه ملّت ایران از اقوام و گروه های مختلف، زن و مرد و پیر و جوان در کنار یکدیگر ایستادگی و از میهن دفاع کردند. آن عده از مردم هم که نمی توانستند در جبهه شرکت کنند با روش های دیگر به جبهه ها کمک می کردند.

۱۴- در حفظ استقلال و باز پس گیری مناطق اشغال شده مردم ایران چه کردند؟

برای بازپس گرفتن مناطق اشغال شده ایران هزاران نفر از جوانان کشور ما شهید شدند. خانواده ها مشکلات زیادی را تحمّل کردند تا استقلال میهن اسلامی حفظ شود

۱۵- در جنگ تحمیلی به نیروهای مردمی ……………. می گفتند.

پاسخ: بسیج

۱۶- خرمشهر در عملیات ……………. آزاد شد.

پاسخ: بیت المقدس

۱۷- رزمندگان اسلام پس از قدم گذاشتن بر خاک خرمشهر خود را به ……………. رساندند.

پاسخ: مسجد جامع خرمشهر

۱۸- با پذیرش ……………. به وسیله ایران ، جنگ هشت ساله به پایان رسید.

پاسخ: قطعنامه صلح


👈 دانش آموزان و همراهان گرامی جواب سایر درس های کلاس ششم و تمامی مباحث هر درس، به صورت کامل در سایت موجود می باشد، برای دسترسی کافیست درس موردنظر را در گوگل سرچ کرده و در انتهای آن عبارت «مومکا» یا «درس و مدرسه» را نیز اضافه کنید.

🙆 اگر سوال یا پیشنهادی در رابطه با این درس داری، کافیه به انتهای این مطلب مراجعه کرده و هر چه دوست داری بنویسی.

اینستاگرام سایت درس و مدرسه - darsomadrese.com - مومکا

 
 
 

لینک صفحه های مهم و مرتبط و پیشنهادی سایت 

صفحه وب سایت درس و مدرسه ( مومکا ) در آپارات – ورود به صفحه

صفحه وب سایت درس و مدرسه ( مومکا ) در اینستاگرام – ورود به صفحه

صفحه وب سایت درس و مدرسه ( مومکا ) در تلگرام – ورود به صفحه

دانلود کتاب مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی ( سال تحصیلی جدید ) – دانلود

صفحه حل کاربرگه های مطالعات اجتماعی ششم ابتدایی – ورود به صفحه

صفحه مربوط به تمامی مطالب مطاعات اجتماعی پایه ششم – ورود به صفحه

کتاب های درسی پایه (کلاس) ششم ابتدایی (سال تحصیلی جدید ) – ورود به صفحه

ورود به کلاس اینترنتی ما (مومکا) – ورود به صفحه

ثبت نام در کلاس اینترنتی ما (مومکا) – ورود به صفحه

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ما را در تلگرام دنبال کنید - تصویر لوگو ی تلگرام وب سایت درس و مدرسه - مومکا - darsomadrese.com

اینستاگرام سایت درس و مدرسه - darsomadrese.com - مومکا

نوشته های مشابه

1 1 vote
ارزش و کیفیت مطلب
guest
4 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده تمام نظرات
توحید هاشمی

مومکا ، بهترین سایت هستش

توحید هاشمی

مومکا ، بهترین سایت هستش

خوشگل

مرسی عالیه🌷🌷

هانیه شکری

خیلی عاللللللللللللللللییی من همه چی رو از این سایت می نویسم

دکمه بازگشت به بالا
4
0
دوست دارید عقاید خود را با دیگران به اشتراک بگذارید؟x
()
x