پایه نهمدرسیریاضی پایه نهمکلاس آنلاین

بررسی جامع فصل ششم ریاضی پایه نهم متوسطه | معادله های خط | استاد خدایاری | درس و مدرسه ( مومکا )

درس و مدرسه (مومکا) – در این پست با بررسی جامع فصل پنجم ریاضی پایه نهم در خدمت شما خواهیم بود. در این ویدیوی آموزشی مباحث مربوط به بررسی معادله های خط که توسط استاد خدایاری به صورت جزئی و بخش به بخش تشریح گردیده است. امید است که از آن بهره گرفته و استفاده لازم را ببرید.

بررسی جامع فصل ششم ریاضی پایه نهم

معادله های خط

فصل ششم ریاضی پایه نهم متوسطه اول


خط و معادله های خطی معادله خط

به طور کلی معادله خط راست به صورت b + ax = y می باشد.این معادله دارای بی شمار جواب است و هر یک از جواب های ان مختصات یک نقطه است که اگر این نقاط را به هم وصل کنیم یک خط راست به دست می اید، به همین دلیل می گوییم که در این گونه معادالت a و y رابطه ی خطی دارند.

در معادله b + ax = y، x و b اعداد ثابت هستند. اگر در معادله b + ax = y ، ۰=b باشد، ان گاه معادله خط به صورت ax = y درمی اید که این خط از مبدا مختصات می گذرد.  y = a+2 ا برای این که دریابیم)A روی خط d به معادله b + ax = y قرار دارد یا خط d از نقطه ی A می گذرد دو روش وجود دارد: ۱-روش رسم: خط d را به طور دقیق رسم کنیم و بعد ببینیم ایا از نقطه ی A می گذرد یا خیر. ۲-روش تحلیلی: مختصات نقطه ی A را در معادله خط جایگزین می کنیم، اگر دو طرف تساوی برابر باشند، بنابراین نقطه A روی خط d قرار دارد.  روش تحلیلی«« روش رسم «« در رسم معادلاتی که به فرم c = by + xa هستند، یکبار ۰=a و بار دیگر ۰=y قرار می دهیم.

شیب خط و عرض از مبدا

اگر معادله خط d به صورت b + xa=y باشد، ان گاه عدد x را شیب خط و عدد b را عرض از مبدا خط می گویند. شرط اینکه چند خط با هم موازی باشند این است که شیب برابر داشته باشند. شرط اینکه دو خط برهم عمود باشند این است که شیب دو خط قرینه و معکوس یکدیگر باشند.  می دانیم که محورهای مختصات ، صفحه مختصات را به چهار ناحیه یا چهار ربع تقسیم می کنند. تمامی خطوطی که از ربع اول شروع و به ربع سوم رسم می شوند دارای شیب مثبت وتمامی خطوطی که از ربع دوم شروع و به ربع چهارم رسم می شوند، دارای شیب منفی هستند.

دستگاه معادله های خطی

اگر چند معادله با چند مجهول داشته باشیم، به ان دستگاه معادالت می گوییم . برای حل دستگاه دو معادله ی دو مجهولی، روش های متفاوتی وجود دارد مانند:۱-روش رسم ۲-روش حذفی ۳-روش جایگزینی دستگاه دو معادله دو مجهولی را به روش حذفی حل می کنیم یعنی ابتدا ضریب یکی از مجهول ها را قرینه می کنیم و سپس مقدار مجهول دیگر را حساب می کنیم.

روش رسم برای حل دستگاه دو معادله دو مجهولی

اگر معادله های یک دستگاه دو معادله دو مجهولی را به عنوان معادله های دو خط در نظر بگیریم، مختصات نقطه ی برخورد این دو خط، همان جواب دستگاه معادالت است. فقط باید توجه داشت که نمودارهای دو خط کامال دقیق رسم شوند، چون در غیر این صورت جواب درست نخواهد بود.
 روش جایگزینی : در این روش در یکی از معادالت، یک مجهول را بر حسب دیگری حساب کرده و در معادله دیگر جایگزین می کنیم تا یک معادله یک مجهولی ساخته شود.

معادله توانی

اگر در یک معادله، مجهول در توان عدد باشد ان را معادله توانی می گوییم. برای حل معادله توانی باید سعی کنیم که پایه های دو عدد مساوی شوند و سپس پایه ها را حذف کنیم وتوان ها را مساوی هم قرار دهیم و معادله را حل کنیم.  


👈 دانش آموزان و همراهان گرامی جواب سایر درس ها و تمامی مباحث هر درس، به صورت کامل در سایت موجود می باشد، برای دسترسی کافیست درس موردنظر را در گوگل سرچ کرده و در انتهای آن عبارت «مومکا» یا «درس و مدرسه» را نیز اضافه کنید.

🙆 اگر سوال یا پیشنهادی در رابطه با این درس داری، کافیه به انتهای این مطلب مراجعه کرده و هر چه دوست داری بنویسی.

اینستاگرام سایت درس و مدرسه - darsomadrese.com - مومکا

لینک صفحه های مهم و مرتبط و پیشنهادی سایت 

صفحه کلاس اینترنتی ما ( مومکا ) در آپارات – ورود به صفحه

کتاب فارسی نگارش ششم ابتدایی ( سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ ) – دانلود

کتاب فارسی خوانداری ششم ابتدایی ( سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ ) – دانلود

صفحه مربوط به مطالب فارسی خوانداری ششم ابتدایی – ورود به صفحه

صفحه مربوط به مطالب فارسی نگارش ششم ابتدایی – ورود به صفحه

ورود به کلاس اینترنتی ما (مومکا) – ورود به صفحه

ثبت نام در کلاس اینترنتی ما (مومکا) – ورود به صفحه

 
 
 
 
 
 

ما را در تلگرام دنبال کنید - تصویر لوگو ی تلگرام وب سایت درس و مدرسه - مومکا - darsomadrese.com

اینستاگرام سایت درس و مدرسه - darsomadrese.com - مومکا

نوشته های مشابه

4 22 votes
ارزش و کیفیت مطلب
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده تمام نظرات
دکمه بازگشت به بالا
0
دوست دارید عقاید خود را با دیگران به اشتراک بگذارید؟x
()
x